Lisy a sušičky na ovoce

Proč pořídit lisy a sušičky na ovoce?

Úroda ovoce patří k vrcholům zahrádkářské sezóny. Ať už se jedná o plody klasických ovocných stromů, jako jsou jablka, švestky a hrušně, nebo plodící byliny, jako jsou například maliny nebo rybíz, je třeba úrodu nějak zužitkovat. Málokdo dokáže objem uzrálých plodů konzumovat průběžně tak, aby mu nevznikaly přebytky, proto se nabízí hned několik možností, jak ovoce uchovat nebo změnit jeho skupenství. Kromě zavaření do sklenic se nabízí i mechanické postupy.

Milovníci tekutých moků uvítají možnost si jablka, hrušky, švestky či jiné odrůdy malvic a peckovic proměnit v lahodný mošt nebo podklad pro kvas. Docílí toho pomocí mechanických nebo hydraulických lisů na ovoce. Jejich nabídka je na e-shopu „Nářadí pro zahradu“ nejširší na trhu. Lis pracuje v modelu stlačování a oddělení slupky, jaderníku a dužniny od šťáv.

Hospodyňky zase ocení možnost si produkci za zahrádky uskladnit v sušené verzi. Pamatujete na slavné „křížaly“, které byly oblíbeno pochoutkou dětí v minulých desetiletých? Právě dnes je možné si je vyrobit vlastníma rukama v zaručené BIO kvalitě.

 

Poslouží k tomu sušičky, jež fungují na principu snížení obsahu vody v potravinách. Sušení prodlužuje možnou dobu skladování potravin a je zároveň jedním z nejzdravějších způsobů jejich uchování a konzervace. Sušičky využívají systému cirkulace proudění teplého vzduchu tak, že sušené potraviny uvolňují vlhkost v podobě vodní páry. Jejich užití zanechává v produkci maximum vitamínů a je garance zpracování bez chemie a konzervantů.

 

×

Splátková kalkulačka ESSOX

Blog

Zobrazit více